Skip to main content

Oorzaken van Green stoelgang in Diarree

Click for English Version


Ten eerste de kleur van de stoelgang in het algemeen is te wijten aan de kleur van het voedsel gegeten en ten tweede de toestand van de gal opgesteld door de lever. De normale kleur van de gal is groen en na een goede spijsvertering, blijkt tot bruin. Dit proces van verteren kost tijd en als de vertering proces niet is afgerond, en het voedsel beweegt sneller dan de normale proces, via de darmen, is er minder tijd voor de gal op chemisch worden gewijzigd. Daarom blijft het groen wanneer uitgescheiden uit het lichaam.
Het algemeen, de groene stoelgang is geen reden tot ongerustheid. Er kunnen allerlei redenen van groene ontlasting. De eerste en meest voor de hand liggende oorzaak is het eten van groen voedsel. Een persoon die voornamelijk verbruikt groene bladgroenten bevatten chlorofyl in zijn maaltijd, is het normaal dat hij Groene stoelgang zou kunnen hebben.
Iron-rijk voedsel zoals verrijkte ontbijtgranen, rood vlees, spinazie, bonen, enz., en voedingsmiddelen met donker paarse kleuren zoals kunstmatige kleurstoffen, gebruikt in ijs, frisdrank, vruchtensap of andere dranken, zwarte drop, plantaardige mashes; bladgroenten zoals broccoli, sla, spinazie, kool, granen, zuivelproducten, snoepgoed. Kool-Aid, ijslolly's, en gelatine (Jell-O) kan ook leiden tot een regenboog-gekleurde ontlasting.
Donker groene kleur kan aanhouden tot 5 dagen na het nuttigen van het hierboven genoemde levensmiddelen. Aanvullingen of kunstmatige kleuren kan resulteren in heldere groene kleur aan ontlasting.
Bij zuigelingen is de kleur van de ontlasting groen in de eerste dagen net na de levering, en later als gevolg van borstvoeding. Sommige baby formules kan ook resulteren in een groen gekleurd kind ontlasting.
Kinderen op heldere vloeistof "honger dieet" tijdens ziekte kan veroorzaken groene waterige ontlasting.
Sommige medicijnen en supplementen die zijn kunstmatig gekleurd bij inname via de mond, als Iron supplementen, Laxeermiddelen (vanwege de kortere darm transit tijd), algen, Chlorophyll, Kinderen siroop, Vitaminen / mineralen supplementen, of eventueel een andere medicatie of als het bevat fructose of sorbitol, die kunnen versnellen peristaltiek kan groene kleur te geven aan ontlasting.

Lees meer over weten:

Comments

Popular posts from this blog

mass converter gram kilogram lb oz

Mass Converter Mass, t = Mass, kg = Mass, g = Mass, mg = Mass, μg = Mass, lb = Mass, oz = Mass, US ton = With this converter, you can simultaneously convert several mass units to other mass units. Simple example: 1 kg = 1000 g Composite example: 1 kg and 10 g = 101000 mg Abbreviations for mass: t - tonne (metric ton); kg - kilogram; g - gram; mg - milligram; μg - microgram; lb, lbs - pound; oz - ounce.

کشف المحجوب

 شیخ علی بن عثمان الہجویریؒ اور ان کی کتاب کشف المحجوب پر ایک نظر ڈاکٹر رئیس احمد نعمانی ابتدائیہ علامہ اقبالؒ نے اپنی مثنوی 'اسرار خودی' میں ایک عنوان اس طرح لکھا ہے: ''حکایت نوجوانی از مرو کہ پیش حضرت سید مخدوم ہجویری رحمۃ اللہ علیہ آمدہ ازستم اعوا فریاد کرد'' اس عنوان کے تحت انہیں نے جو کہانی نظم کی ہے، اس کی تمہید میں یہ ابیات بھی لکھے ہیں : سیّد ہجویر مخدوم امم مرقد او پیر سنجر ۱؎ را حرم بندھاری کوھسار آسان گسخت در زمین ھند تخم سجدہ ریخت عہد فاروق از جمالش ۲؎ تازہ شد حق ز حرف اور بلند آوازہ شد پاسبان عترت امّ الکتاب از نگاھش خانۂ باطل خراب خاکِ پنجاب از دم اوزندہ گشت صبح ما از مہر اوتابندہ گشت۳؎ مثنوی کے ان ابیات میں 'مخدوم امم' کہنا اور شیخ ہجویری کے قیام لاہور کے زمانے کو عہد فاروق اعظمؓ کا مماثل قرار دینا، خلافِ واقعہ سہی، تاہم ان پانچ بیتوں میں ، پانچویں صدی ہجری کے معروف بزرگ شیخ علی بن عثمان ہجویریؒ کے بلند روحانی مرتبے، دشوار گزار راہوں سے گزر کر ہندوستان آنے، یہاں آ کر عبادتِ ال...

Bacteria and Food-Borne Illnesses

What are foodborne illnesses? Foodborne illnesses are caused by eating food or drinking beverages contaminated with bacteria, parasites, or viruses. Harmful chemicals can also cause foodborne illnesses if they have contaminated food during harvesting or processing. Foodborne illnesses can cause symptoms that range from an upset stomach to more serious symptoms, including diarrhea, fever, vomiting, abdominal cramps, and dehydration. Most foodborne infections are undiagnosed and unreported, though the Centers for Disease Control and Prevention estimates that every year about 76 million people in the United States become ill from pathogens, or disease-causing substances, in food. Of these people, about 5,000 die. What are the causes of foodborne illnesses? Harmful bacteria are the most common cause of foodborne illnesses. Some bacteria may be present on foods when you purchase them. Raw foods are the most common source of foodborne illnesses because they are not sterile; examples inc...