Skip to main content

Groene Krukken gevolg van een verminderde Darm Transit Time

Click here For English Version

Donker groene kleur van de ontlasting kunnen blijven vijf dagen na consumptie van groene voedingsmiddelen, supplementen of kunstmatige kleuren. Zuigelingen hebben groene ontlasting in de eerste dagen na de geboorte en borstvoeding daarna. Sommige baby formules kan veroorzaken groene kleur. Bij kinderen, die op heldere vloeistof "honger dieet" tijdens ziekte, kan Groen waterige ontlasting ook verschijnen. Fructose of sorbitol, kan versnellen vermiculation (golvende spiercontracties van het spijsverteringskanaal dat beweegt voedsel). Groene Darm kan worden veroorzaakt door de volgende redenen:

Eten: Sommige voedingsmiddelen zoals groene bladgroenten zoals / poccoli, sla, spinazie, kool, zwarte drop, Baby formule - plantaardige mashes veroorzaken groene ontlasting. Bovendien, kunstmatige kleuren, vaak toegevoegd aan frisdranken, ijs, of andere dranken ook induceren groene stoelgang. Bovendien groene ontlasting kan het gevolg zijn van 's morgens granen, zuivelproducten, snoep, Iron-rijk voedsel zoals verrijkte / peakfast granen, rood vlees, spinazie, bonen, enz.

Medicijnen / Supplementen: Wanneer via de mond ingenomen, ijzersupplementen en laxeermiddelen (als gevolg van hun korte passage tijd in darmen), Algen, chlorofyl kan ook leiden tot groene kleur van de ontlasting. Kinderen siropen bevatten vaak zoetstoffen fructose of sorbitol dat zowel up kan snelheid peristaltiek wat kan resulteren in een groene stoelgang.

Groene gal, na afscheiden van de lever in de twaalfvingerige darm, langzaam verandert naar geel, en dan naar bruin - als gevolg van chemische veranderingen uitgevoerd door de normale darmflora en enzymen. Wanneer darm inhoud stroomt door darm snel, heeft gal originele kleur niet veranderen, en dus kleuren de ontlasting groen (of geel). Oorzaken van verminderde darm transit tijd zijn:

Diarree - losse stoelgang, er zijn diverse oorzaken van losse ontlasting, met inbegrip van voedselvergiftiging (Giardia en salmonella-infectie vaak resulteren in een groene diarree), rotavirus infecties, voedselallergieën, lactose-intolerantie, fructose malabsorptie, coeliakie, ziekte van Crohn, colitis ulcerosa enz. GERD
Thyreotoxicose - verhoogde niveaus van hormoon thyroxine in het bloed, meestal als gevolg van auto-immune schildklier stoornis (Grave's disease)
  • Verminderde gut innervatie, vaak in diabetes
  • Verminderde Bile Re-absorptie
Galzouten worden opgenomen in het bloed vooral uit laatste deel van de dunne darm (terminale ileum). Oorzaken van verminderde gal re-absorptie zijn:
  • Ontsteking van de dunne darm, voornamelijk als gevolg van de ziekte van Crohn
  • Chirurgische verwijdering van terminale ileum
Wat te doen als u Groene stoelgang?

Groene ontlasting te wijten aan geconsumeerde voedsel of medicatie / aanvulling zijn normaal, en vereisen geen actie. In alle andere gevallen, vooral als symptomen als koorts, zijn diarree, obstipatie, gewichtsverlies, algemene malaise of aanwezig zijn, moet u een bezoek aan een arts, omdat een ernstige onderliggende aandoening aanwezig kunnen zijn.

Comments

Popular posts from this blog

mass converter gram kilogram lb oz

Mass Converter Mass, t = Mass, kg = Mass, g = Mass, mg = Mass, μg = Mass, lb = Mass, oz = Mass, US ton = With this converter, you can simultaneously convert several mass units to other mass units. Simple example: 1 kg = 1000 g Composite example: 1 kg and 10 g = 101000 mg Abbreviations for mass: t - tonne (metric ton); kg - kilogram; g - gram; mg - milligram; μg - microgram; lb, lbs - pound; oz - ounce.

کشف المحجوب

 شیخ علی بن عثمان الہجویریؒ اور ان کی کتاب کشف المحجوب پر ایک نظر ڈاکٹر رئیس احمد نعمانی ابتدائیہ علامہ اقبالؒ نے اپنی مثنوی 'اسرار خودی' میں ایک عنوان اس طرح لکھا ہے: ''حکایت نوجوانی از مرو کہ پیش حضرت سید مخدوم ہجویری رحمۃ اللہ علیہ آمدہ ازستم اعوا فریاد کرد'' اس عنوان کے تحت انہیں نے جو کہانی نظم کی ہے، اس کی تمہید میں یہ ابیات بھی لکھے ہیں : سیّد ہجویر مخدوم امم مرقد او پیر سنجر ۱؎ را حرم بندھاری کوھسار آسان گسخت در زمین ھند تخم سجدہ ریخت عہد فاروق از جمالش ۲؎ تازہ شد حق ز حرف اور بلند آوازہ شد پاسبان عترت امّ الکتاب از نگاھش خانۂ باطل خراب خاکِ پنجاب از دم اوزندہ گشت صبح ما از مہر اوتابندہ گشت۳؎ مثنوی کے ان ابیات میں 'مخدوم امم' کہنا اور شیخ ہجویری کے قیام لاہور کے زمانے کو عہد فاروق اعظمؓ کا مماثل قرار دینا، خلافِ واقعہ سہی، تاہم ان پانچ بیتوں میں ، پانچویں صدی ہجری کے معروف بزرگ شیخ علی بن عثمان ہجویریؒ کے بلند روحانی مرتبے، دشوار گزار راہوں سے گزر کر ہندوستان آنے، یہاں آ کر عبادتِ ال...

Bacteria and Food-Borne Illnesses

What are foodborne illnesses? Foodborne illnesses are caused by eating food or drinking beverages contaminated with bacteria, parasites, or viruses. Harmful chemicals can also cause foodborne illnesses if they have contaminated food during harvesting or processing. Foodborne illnesses can cause symptoms that range from an upset stomach to more serious symptoms, including diarrhea, fever, vomiting, abdominal cramps, and dehydration. Most foodborne infections are undiagnosed and unreported, though the Centers for Disease Control and Prevention estimates that every year about 76 million people in the United States become ill from pathogens, or disease-causing substances, in food. Of these people, about 5,000 die. What are the causes of foodborne illnesses? Harmful bacteria are the most common cause of foodborne illnesses. Some bacteria may be present on foods when you purchase them. Raw foods are the most common source of foodborne illnesses because they are not sterile; examples inc...